van der Horst

24H Le Mans: Toyota en Audi snel onderweg in de warm-up - Crubilé dan toch niet aan de start

24 Heures du Mans: De kwalificaties in beeld gebracht
Op een reeds zonovergoten omloop van La Sarthe vond vanmorgen de warm-up zonder noemenswaardige incidenten plaats. Porsche leek zich vooral te concentreren op de wedstrijd maar zowel Audi als Toyota draaiden snelle tijden. De Japanse constructeur bleef uiteindelijk met de #8 de snelste Duitse bolide #2 voor met slechts één honderdste van een seconde.
Op het einde ging Mika Salo nog wel van de baan bij het insturen van (alweer) de Porsche Curves. De #27 SMP Racing Oreca liep daarbij vooral links vooraan wat schade op maar niets lijkt erop dat we de auto niet aan de start zullen zien om 15u deze namiddag.

Prospeed Competition Porsche #79
Prospeed Competition Porsche #79
Intussen bereikte ons ook het nieuws dat de Fransman Sébastien Crubilé, die gisteren nog werd opgeroepen als vervanger van de gecrashte Bret Curtis, uiteindelijk geen startrecht krijgt van de organisatie omdat hij ondermeer geen rondjes in het donker kon afwerken. Hij reed wel al eens de 24 uren van Le Mans voor Prospeed maar werd uiteindelijk als te onervaren beschouwd door de koersdirectie. Dit betekent wel dat onze Noorderbuur Jeroen Bleekemolen en de Amerikaan Cooper MacNeil slechts met z'n tweeën de race moeten afwerken en dat hun Prospeed Competition Porsche #79 de overstap moet doen van GTE-Am naar GTE-Pro wegens het ontbreken van een rijder met 'bronze'-status.

--- Uitslag Warm-up 24 Heures du Mans 2014 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 14 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons