van der Horst

24H Le Mans: Achter de schermen bij Toyota

De VIP-hospitality van Toyota
De VIP-hospitality van Toyota
Autosport.be nam een kijkje achter de schermen bij het LMP1-team van Toyota en stelde vast dat er een heel arsenaal personeel nodig is om twee wagens te runnen. Van de 120 mensen die de Japanse constructeur heeft meegebracht zijn er 70 die rechtstreeks betrokken zijn bij de auto, vooral dan mecaniciens en ingenieurs. Daarnaast zijn er ook 50 mensen actief om de catering te verzorgen, de public relations, de ontvangst van de VIPs, enzovoort.
#2 Toyota TS040 Hybrid
#2 Toyota TS040 Hybrid
Bij het team zelf beweert men dat zowel concurrenten Porsche als Audi, die wel een derde auto runnen dit weekend, over liefst 40% meer budget beschikken dan Toyota zelf. Ondanks het feit dat de Japanners de zege hier vorig jaar misliepen, onder meer door een vroege crash van Nicolas Lapierre in de regen, wonnen ze wel het FIA WEC-kampioenschap bij de constructeurs en de piloten. Ook qua hospitality moeten ze, ondanks hun lagere budget, niet onderdoen voor Audi en Porsche. Zo staat er een cateringruimte opgesteld achter de paddock voor teamleden en journalisten, met daarachter speciaal ingerichte units met slaapplaatsen, kine, en een dokter voor de piloten zelf. Daarnaast beschikt Toyota ook over een uitgebreide hospitality ruimte langs de baan voor de ontvangst van hun VIPs.

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotograpyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 12 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons