van der Horst

24H Le Mans: Corvette #63 tot opgave gedwongen na crash tijdens de kwalificatie

Corvette Racing - GM - Chevrolet Corvette C7.R
Corvette Racing - GM - Chevrolet Corvette C7.R
Jan Magnussen ging donderdagavond zwaar van de baan tijdens de tweede kwalificatie. De Deen was ok maar dat kan niet van de auto gezegd worden. Kort na middernacht bereikte ons immers het bericht dat de auto niet meer ter plaatse te repareren valt. Het is daarmee de allereerste keer in de geschiedenis van de beroemde etmaalrace dat een Corvette de start niet haalt. Het ongeval werd veroorzaakt door een mechanisch defect.
De garagedeuren bij Corvette #63 gingen onherroepelijk dicht
De garagedeuren bij Corvette #63 gingen onherroepelijk dicht
Mark Kent, de directeur van Corvette Racing, was in de eerste plaats opgelucht dat Jan Magnussen ok werd verklaard door de medische staf van ACO. "Anderzijds heeft het team zeer veel werk gestoken in de beide C7.R's en jammer genoeg zal er zaterdag maar één auto aan de start staan." Een steen of een brokstuk dat de gaskabel van de Corvette beschadigde zou aan de basis liggen van het ongeval.

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 12 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons