van der Horst

24H Le Mans: Nieuwssprokkels op woensdag

Het huidige pitgebouw in Le Mans
Het huidige pitgebouw in Le Mans
De woensdag voor de wedstrijd is in Le Mans traditioneel de eerste dag dat de wagens het asfalt van het Circuit de la Sarthe betreden sinds de officiële testdag. Na een vrije training rond de klok van 16u werd het echt serieus om 22u bij het aftrappen van de eerste nachtelijke kwalificatiesessie. Wij namen een kijkje in de paddock en legden bij enkele mensen ons oor te luisteren.
  • St. Paul
Pierre Fillon
Pierre Fillon
De Fransman Pierre Fillon, die sinds 2012 de scepter zwaait binnen de Automobile Club de l'Ouest, de organisatie die de 24 Heures du Mans organiseert, waagde zich na afloop van de vrije training ook aan een rondje over de dertien kilometer lange baan. Hij deed dat in een Nissan LMP3-wagen, een klasse die wel toegelaten was tijdens de testdag, maar die voorlopig nog niet opgenomen is in de etmaalrace zelf.

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch was, naast Marc Goossens en Nico Verdonck, de derde snelle Vlaming die op bezoek kwam in Le Mans. Onze landgenoot zien we volgend weekend opnieuw in actie tijdens de Blancpain Endurance Series wedstrijd op het circuit van Paul Ricard in het Zuiden van Frankrijk. Die race vindt voor de verandering eens op zaterdagavond plaats en gaat over zes uur in plaats van de gebruikelijke drie, ter voorbereiding van de 24 Hours of Spa.

Ook tijdens de testdag lag de baan er bij momenten nat bij
Ook tijdens de testdag lag de baan er bij momenten nat bij
De tweede en finale kwalificatiesessies op donderdag zijn in Le Mans meestal beslissend, al zal de regen een serieuze stoorzender worden. Daarom ook dat we vannacht de Porsche's al toptijden zagen draaien. Voor de twee uur durende sessie die morgen start om 19u is de regenkans zelfs meer dan 70%, de derde sessie start om 22u en daarvoor is de kans op neerslag een stuk lager. Het zou dus kunnen dat we alsnog tegen middernacht een mooie strijd voor de pole zien.

Foto: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 11 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons