van der Horst

24H Le Mans: Greaves Motorsport met Kuba Giermaziak naar ELMS en Le Mans

Kuba Giermaziak
Kuba Giermaziak
Kuba Giermaziak, die vooral bekend is uit de Porsche Supercup, zal dit seizoen ook zijn kans wagen in de prototype-racerij. Gisteren werd wereldkundig gemaakt dat hij een zitje krijgt bij Greaves Motorsport voor zowel het ELMS-kampioenschap, dit jaar bestaande uit zes wedstrijden, als de 24 Uren van Le Mans. Samen met Memo Rojas en Julien Canal zal hij de strijd aangaan in de LMP2-klasse met een door een Nissan motor aangedreven Ligier JS P2.
Podium 24 uren van Zolder
Podium 24 uren van Zolder
De 25-jarige Pool werd in 2014 nog tweede in de Porsche Supercup, met zeges in Monaco, Oostenrijk en Hongarije, achter huidig Porsche-fabrieksrijder Earl Bamber. Ook in België behaalde de Pool al een groot succes door zijn zege in de 24 Uren van Zolder in 2013. Hij reed toen ook al met een Porsche, de #99 van Belgium Racing die hij deelde met Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Bert Redant en Frank Thiers.

Foto's: Greaves Motorsport & Georgers De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 13 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons