van der Horst

24H Le Mans: Laurens Vanthoor opnieuw aan de start in Le Mans

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor komt dit jaar opnieuw aan de start van de 24 uren van Le Mans, net als in 2014 zal dat aan het stuur van een LMP2 zijn. Vanthoor zal uitkomen voor het Amerikaanse Michael Shank Racing op een Ligier JS P2 Honda aan de zijde van Ozz Negri en John Pew, dat maakte het team zelf bekend vandaag. Michael Shank Racing was één van de twee teams uit het WeatherTech SportsCar Championship die al een uitnodiging kreeg van de ACO.
Michael Shank Racing Ligier JS P2 Honda
Michael Shank Racing Ligier JS P2 Honda
Ozz Negri en John Pew, de vaste rijders van Michael Shank Racing, zullen hun debuut maken in de etmaal race, voor Laurens Vanthoor wordt het zijn tweede deelname na 2014. De Belg is momenteel aanwezig in Daytona waar de officiële presentatie van het team plaats vindt in het kader van de Roar Before the 24, de testdagen in aanloop van de 24 uren van Daytona. Vanthoor zal echter niet deelnemen aan die testdag noch aan de etmaal race zelf. Voor zijn deelname aan de 24 uren van Le Mans zal  Michael Shank Racing gebruik maken van een Ligier JS P2 die het in bruikleen krijgt van Onroak Automotive. Dunlop zal de banden leveren.

Michael Shank Racing onderzoekt de mogelijkheid om met dezelfde wagen ook deel te nemen aan de 6 Hours of Spa ter voorbereiding van de 24 uren van Le Mans. Er staat echter niets vast en indien de wagen aan de start komt in de Ardennen zal het zeker zonder Vanthoor zijn die dat weekend verplichtingen heeft in de Blancpain GT Series.

Foto's: Arne Simons & IMSA
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op vrijdag 8 januari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons