van der Horst

24H Le Mans: Reglement wordt versoepeld na drama van Toyota in Le Mans

De stilgevallen Toyota #5
De stilgevallen Toyota #5
Toyota leek dit jaar op weg naar de zege tijdens de 24 Heures du Mans totdat de startnummer 5 van Anthony Davidson, Kazuki Nakajima en Sebastien Buémi kwam stil te vallen met nog slechts luttele minuten op de klok. De Japanners moesten de zege laten aan concurrent Porsche maar de bolide kon nog wel herstart worden en legde uiteindelijk zijn laatste ronde af in een tijd van een kleine twaalf minuten, oftewel onvoldoende om geklasseerd te worden.
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Het reglement zegt immers dat elke deelnemer zijn laatste ronde in minder dan zes minuten moet afwerken om in de eindstand voor te komen. Daar komt echter vanaf de komende editie verandering in; elke auto krijgt een kwartier de tijd om die laatste ronde af te leggen maar indien deze langer nodig heeft dan de zes minuten krijgt de wagen een straf van één of meerdere ronden. Mocht deze regel dit jaar al bestaan hebben dan kreeg de Toyota #5 acht ronden straftijd maar de Japanners zouden dan wel als derde naar het podium gemogen hebben.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op maandag 19 december 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons