van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: ACO maakt deelnemerslijst bekend

Start 24 Heures du Mans 2019
Start 24 Heures du Mans 2019
De Automobile Club de l'Ouest, de organisatie achter de befaamde 24 Heures du Mans, maakte vandaag de deelnemerslijst bekend voor de 88e editie van de etmaalrace. Daarop prijken 62 wagens plus 10 auto's die op de reservelijst staan. De vaste deelnemers van het FIA WEC worden vergezeld door enkele teams die succesvol waren in de European- en Asian Le Mans Series en het Amerikaanse IMSA Weathertech Sportscar Championship. Ook twee Belgische rijders liggen al zo goed als vast, Maxime Martin (Aston Martin) en Laurens Vanthoor (Porsche) komen beiden uit in de GTE Pro-klasse.
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
De topklasse LMP1 telt zes wagens, de beide Toyota's zijn daarbij de enigen in de Hybrid-klasse. Rebellion Racing zal er voor het laatst te zien zijn met de beide R13 Gibson's, zij krijgen gezelschap van Ginetta, dat met Team LNT eveneens twee bolides aan de start brengt. De LMP2-klasse is zoals steeds goedgevuld met maar liefst 24 wagens van constructeurs Ligier, Oreca, Dallara en Riley. Een bijkomende LMP2-wagen, Association SRT41, is voorzien als zogenaamde Garage 56-entry. Daarin zien we normaal gezien ook onze landgenoot Nigel Bailly aan het werk.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Na het vetrek van BMW en Ford oogde de GTE Pro-klasse in het FIA WEC wat pover maar gelukkig krijgen Porsche, Ferrari en Aston Martin in Le Mans het gezelschap van twee exemplaren van de nieuwe Corvette C8. Porsche zal net als tijdens de voorbije edities liefst vier 911's inzetten, waarvan de #92 bemand zal worden door Laurens Vanthoor. Ferrari heeft, naast de reguliere wagens van AF Corse, met Risi Competizione, een derde ijzer in het vuur. Aangevuld met de beide Aston Martin's, met Maxime Martin op de #97, maakt dat in totaal elf deelnemers. De GTE Am-klasse doet een stuk beter met liefst 20 wagens.

Foto's: Racing International Photography & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 28 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons