van der Horst

24H Le Mans: Nigel Bailly richt pijlen op Le Mans 2020 met La Filière Frédéric Sausset

Nigel Bailly
Nigel Bailly
Afgelopen weekend werd het La Filière Frédéric Sausset “Un Volant Pour Tous”-project voorgesteld. In navolging van bezieler Sausset heeft het project als doel om drie mindervalide coureurs te laten deelnemen aan de 24 Heures du Mans. Onder hen ook onze landgenoot Nigel Bailly, die we al aan het werk zagen in onder meer de BGDC. In 2020 moet de LMP3-bolide van het drietal op de grid staan als 'Garage 56'-deelnemer.
  • Dreamdrive
La Filière Frédéric Sausset - Ligier JSP3
La Filière Frédéric Sausset - Ligier JSP3
De voorbereidingen zijn alvast begonnen, de Ligier JSP3 werd zo voorzien van hendels op het stuur die het gas- en rempedaal vervangen en ook de koppeling bedienen. Deze laatste zal wel enkel nodig zijn bij het vertrekken in de eerste versnelling. De 28-jarige Bailly uit Trazegnies kan al sinds zijn veertiende zijn benen niet meer gebruiken na een ongeluk en zal dus net als zijn teamgenoten Snoussi Ben Moussa en Takuma Aoki de bolide volledig moeten besturen via het stuurwiel. Om alles grondig voor te bereiden zal het drietal dit seizoen de vier resterende endurancewedstrijden van het Franse VdeV-kampioenschap afwerken.

Foto's: Nigel BaillySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op dinsdag 29 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons