van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Na 4H: Nieuwe regenval zorgt voor meer chaos

Peugeot 9X8
Peugeot 9X8
Nadat we tijdens de openingsuren van de wedstrijd al wat incidenten zagen, zorgde een plotse regenbui voor nog meer chaos. Met net geen drie uren op de klok gingen de hemelsluizen open ter hoogte van de Porsche Curves, terwijl aan start-finish zo goed als geen druppel viel. Een nieuwe onderbreking met de safety car duurde een vol uur, en vlak voor de herstart reed zowaar de Peugeot #94 aan de leiding met in zijn zog de Porsche #6 van onder meer Laurens Vanthoor en de beide Toyota's.
Iron Lynx - Porsche 911 RSR
Iron Lynx - Porsche 911 RSR
Voor enkele Belgen begon het derde wedstrijduur erg slecht. Claudio Schiavoni, de teamgenoot van Alessio Picariello, spinde in de Iron Lynx Porsche #60. De wagen werd daarna aangereden door een andere Porsche, de #16 van Ryan Hardwick en dat is dan weer de teamgenoot van Jan Heylen. Ook de DKR Oreca #43 van Maxime Martin, Tom Van Rompuy en Ugo De Wilde werd nog voor de regen kwam aangereden door één van de Glickenhaus wagens. Het Belgische trio verloor anderhalf uur, maar Van Rompuy kon intussen, na reparaties aan de achterophanging, zijn weg vervolgen.

DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
Even later was er dan chaos in de remzone van de Porsche Curves, die lag er spekglad bij door een plotse regenbui, en sommige wagens op slicks konden geen kant op. Esteban Gutierrez (Glickenhaus #709), Scott Dixon (Cadillac #3), Ferdinand Habsburg (WRT Oreca #31) waren enkele van de namen die van de baan schoven. De tweede safety car-fase was daarmee een feit, we verwachten zo meteen de herstart. Het is intussen wel al een tijdje gestopt met regenen.

Foto's: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 10 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons