van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Na 6H: Toyota en Corvette nog steeds vooraan

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
De avond valt stilaan boven Le Mans en er is ondertussen de lengte van een FIA WEC-manche afgewerkt, oftewel zes uur. De wedstrijd wordt niet onverwacht aangevoerd door de beide Toyota's, het verschil tussen Kamui Kobayashi (#7) en Ryo Hirakawa (#8) is echter maar zes seconden. De beide Glickenhaus kijken al aan tegen een achterstand van meer dan tweeënhalve minuut. Het belangrijkste slachtoffer van de openingsfase is echter de Alpine #36 die al enkele keren de box diende op te zoeken voor reparaties.
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
In LMP2 heeft Roberto Gonzalez in de Jota #38 nog steeds de leiding, die auto zagen we na het eerste uur al vooraan. Na de problemen in de beginfase is de WRT #32 van ondermeer Dries Vanthoor de hoogst geklasseerde wagen van het team op een tiende plaats. Nicky Catsburg (Corvette #63) heeft in GTE Pro momenteel een mooie voorsprong van meer dan een halve minuut op de Porsche #92 van ondermeer Laurens Vanthoor en de zuster-Corvette. De leider in Am is Cooper Macneil in de Weathertech Porsche #79. Alessio Picariello (Hardpoint Porsche #99) nam een sterke start en leidde na één uur, die auto rijdt momenteel op een zevende plaats.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 11 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons