van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Richard Mille Racing gaat voor girlpower

Tatiana Calderón, Sophia Flörsch en Beitske Visser
Tatiana Calderón, Sophia Flörsch en Beitske Visser
In deze bizarre corona tijden zijn er veel dingen niet zoals anders bij deze 24 Heures du Mans. Zo wordt de wereldberoemde race, na 1968, voor de tweede maal in zijn geschiedenis verreden in september, komt er ook een einde aan de LMP1-era en zet Richard Mille Racing voor het eerst in de geschiedenis een volledig vrouwelijke equipe in bij de LMP2-klasse. Daarvoor rekent de Zwitserse horlogemaker op drie debutanten: Sophia Flörsch, Tatiana Calderón en Beitske Visser.
  • Powercars
Het idee om een compleet vrouwenteam te maken, kwam van Michèle Mouton. De Française was zelf in het verleden nog een succesvol racepilote en is nu het gezicht van de FIA commisie voor vrouwen in de motorsport. Gezien Mouton en Mille elkaar kennen van bij het endurance comité, smeden ze het plan om een team op te richten met uitsluitend vrouwelijke piloten met als doel deel te nemen in Le Mans. Dit jaar start het team met een wagen gerund door Signatech, waarbij zij hun eerste stappen dit seizoen zetten in de European Le Mans Series. Na de eerste drie races van dit kampioenschap lieten de dames al snel blijken dat ze niet gekomen zijn om tweede viool te spelen, al liep het even mis nog voor het seizoen van start ging.

Richard Mille Racing - Oreca 07 Gibson
Richard Mille Racing - Oreca 07 Gibson
Oorspronkelijk zou Katherine Legge mee de Oreca besturen, maar een crash tijdens de testdagen in Paul Ricard, waarbij ze haar linkerscheenbeen en een pols serieus bezeerde, besliste daar anders over. Hierdoor kreeg de Nederlandse BMW-testpilote Beitske Visser de kans om haar debuut te maken in de wereldberoemde etmaalrace. Samen met Calderon - ex-F1 testrijdster - en Flörsch - bekend van haar zware crash tijdens de GP in Macau in 2018 - wordt deze editie voor haar vooral een eerste kennismaking met de langeafstandsrace, temeer ze nog nooit samen hebben gereden. Al liet de Colombiaanse Calderon wel verstaan: wij zijn klaar voor de uitdaging.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op vrijdag 18 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons