van der Horst

24H Le Mans: Alexander Wurz: "Heb geen licentie meer aangevraagd zodat ik niet hoef in te vallen"

Alexander Wurz
Alexander Wurz
Alexander Wurz gunde ons eerder al een blik achter de schermen van hoe de voorbereidingen lopen op de 24 Uren van Le Mans, het hoogtepunt van het jaar voor Toyota. De sympathieke Oostenrijker was eerst actief bij het team als piloot, daarna als reserverijder (in 2016) en is nu driver coach. Om zich volledig te kunnen focussen op die taak nam hij onlangs wel een heel drastische beslissing.
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
"Ikzelf voel me goed in mijn rol als driver coach, vorig jaar was ik nog reservepiloot, maar voor die eer heb ik dit keer bedankt. Ik heb zelfs geen speciale licentie meer aangevraagd zodat Toyota me niet in de auto zou zetten, al ben ik wel een beetje fier dat ze mij nog hebben overwogen. Onze rijdersbezetting is een goede mix vind ik. Ok, er zijn geen Le Mans-winaars bij, maar wel wereldkampioenen in het FIA WEC. Ik verwacht dus zeker dat we volgende maand een goede beurt gaan maken."

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op maandag 29 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons