van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Alexander Wurz reserverijder bij Toyota

Alexander Wurz
Alexander Wurz
Alexander Wurz zei de actieve autosport eind vorig jaar vaarwel, maar wij zien hem dit weekend toch weer terug achter het stuur van een Toyota LMP1 plaatsnemen. Toyota heeft de Oostenrijker immers ingeschreven als vierde rijder op beide TS050 Hybrid wagens die deel nemen aan de testdag voor de 24 uren van Le Mans. Wurz werd door de Japanse constructeur ook opgegeven als reserverijder voor de etmaalrace.
  • Qvick Motors
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Alexander Wurz nam begin dit jaar ook nog deel aan de 24 Hours of Daytona op een Riley-Ford DP van Chip Ganassi Racing. Toyota is het enige merk in de LMP1 klasse dat een extra reserverijder inschreef op de LMP1 wagens zelf. Audi stelde Rene Rast aan als reserverijder, maar hij zal aan de testdag deelnemen op de G-Drive Racing Oreca 05 Nissan. Porsche kan dan weer rekenen op de diensten van Nick Tandy en Earl Bamber indien nodig, maar zij hebben een zitje op de Manthey Porsche 911 RSRs GTE gekregen.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Er staan slechts twee Belgen op de inschrijvingslijst voor de testdag, Laurens Vanthoor komt zoals eerder aangekondigd uit op de Michael Shank Racing Ligier JS P2 en Marc Goossens vond onderdak bij Murphy Prototypes. De Oreca 03R van dit laatste team zal aantreden in een nieuw groen-zwart-wit livery,  de kleuren van de nieuwe sponsor Gas Monkey Energy.


Foto's: Georges De Coster, Martijn Wouters & Arne Simons  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons