van der Horst

24H Le Mans: Dries Vanthoor debuteert in Le Mans! Ook Lémeret start opnieuw!

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Hoewel organisator ACO de deelnemerslijst voor de 24 Heures du Mans 2017 nog moet vrijgeven, heeft het Britse Dailysportscar de bevestiging ontvangen dat er dit jaar minstens twee landgenoten aan de start zullen staan van de Franse klassieker. Enerzijds zien we de terugkeer van TCR Benelux-kampioen Stéphane Lémeret naar Le Mans nadat hij in het verleden al de testdag afwerkte, anderzijds is er Dries Vanthoor die debuteert in de 24 Heures du Mans.
Stéphane Lémeret
Stéphane Lémeret
Dries Vanthoor heeft een zitje gevonden op een Ferrari 488 van JMW Motorsport, welke uitkomt in de GTE-Am-klasse. Onze talentvolle landgenoot krijgt voormalig F1-rijder en WRT-teamgenoot Will Stevens en de eveneens in Le Mans debuterende Rob Smith naast zich, zo bevestigde thans teameigenaar Jim McWhirter. Lémeret komt aan de start op de #88 Proton Competition Porsche 911 RSR, waarbij Wolf Henzler zijn stuurtje afstaat. Lémeret, die nog nooit eerder aan de start stond van de race in La Sarthe, krijgt het gezelschap van Nick Yelloly. Met de bevestiging van deze twee landgenoten, lijken de kansen van Enzo Ide om dit jaar een zitje te vinden quasi onbestaande. Onze landgenoot schatte gisteren zijn kansen al niet hoog in en het lijkt er dan ook op dat hij zich zal moeten richten op 2018.

Foto's: Niels Vaeck & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24 Heures du Mans op vrijdag 12 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons