van der Horst

24H Le Mans: Wordt Enzo Ide de 100e Belg in de 24 Heures du Mans?

Enzo Ide
Enzo Ide
Met de 6 Hours of Spa achter ons, bevinden we ons nu in de laatste rechte lijn naar de traditionele hoogmis van het jaar, de 24 Heures du Mans. Op de deelnemerslijst die organisator ACO vrijgaf begin dit jaar, prijkten helaas geen landgenoten. Toch werkt nog minstens één landgenoot aan een deelname aan de wedstrijd; mogelijk dit jaar, maar als dat plan niet tot uitvoering komt, dan is 2018 ook een optie.
Risi Competizione - Ferrari 488 GTE
Risi Competizione - Ferrari 488 GTE
De afgelopen weken bevestigden twee onafhankelijke bronnen aan Autosport.be dat niemand minder dan de regerend kampioen in de Blancpain GT Series Sprint Cup Enzo Ide hard aan de weg timmert om een zitje te bemachtigen in Le Mans. Onze landgenoot kan op die manier de 100e Belg worden die deelneemt aan de Franse klassieker en zou opteren voor een Ferrari. Of Ide dit jaar daadwerkelijk aan de start staat, moet nog blijken. Voor een deelname aan misschien wel de beroemste endurance race ter wereld is er meer nodig dan talent en budget alleen, alle puzzelstukken moeten vanzelfsprekend in elkaar passen. Moest het dit jaar niet lukken, dan is de kans groot dat Ide op 2018 mikt. 

Aan Autosport.be vertelde de talentvolle West-Vlaming dat hij effectief met de gedachte speelt om aan de start te verschijnen in de 24 Heures du Mans. "We werken inderdaad een programma voor de 24 Uren van Le Mans. Ik ben evenwel realistisch, de kans dat ik niet aan de start sta, lijkt mij evenwel groter dan dat ik dit jaar wel start."

Foto's: Niels Vaeck & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24 Heures du Mans op donderdag 11 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons