van der Horst

24H Le Mans: Geen publiek in Le Mans!

Start 24H Le Mans 2018
Start 24H Le Mans 2018
Het is een betreurenswaardige maar noodzakelijke tendens geworden: autosport zonder publiek. Naar het voorbeeld van de 24 Uur van de Nürburgring, mag het geen verrassing heten dat de 24 Uur van Le Mans in 2020 achter gesloten deuren zal betwist worden. Het lijkt zo slechts een kwestie van tijd vooraleer dezelfde aankondiging volgt voor de etmaalrace in Francorchamps...
Door de gezondheidscrisis zag ACO zich eerder al genoodzaakt om een nieuwe datum te zoeken voor de grootste uithoudingswedstrijd ter wereld, in de hoop om zo toch (een beperkt aantal) toeschouwers over de vloer te krijgen. De datum van 19 en 20 september komt echter te vroeg voor de Franse organisatie, die er naar eigen zeggen alles aan zal doen om de liefhebbers de wedstrijd op de voet te laten volgen. Tickethouders worden zo snel mogelijk gecontacteerd.

Toyota TS050 #8 - Alonso-Nakajima-Buemi
Toyota TS050 #8 - Alonso-Nakajima-Buemi
"Dit wordt een editie voor de geschiedenisboeken, maar helaas om de verkeerde redenen", reageert Pierre Fillon, voorzitter van organisator ACO. "De afgelopen weken is er naar oplossingen gezocht om toch toeschouwers te ontvangen, maar gezien de huidige maatregelen hebben we samen met de lokale autoriteiten beslist om de deuren gesloten te houden. We begrijpen dat iedereen ontgoocheld is, maar om eerlijk te zijn was het geen moeilijke beslissing. Veiligheid staat immers voorop."

Zowel de 24 Uur van Le Mans als de 24 Uur van de Nürburgring, beide gepland in september, zijn nu al zeker van een wedstrijd zonder publiek. Ook voor de 24 Uur van Spa, die weliswaar een maand later wordt afgewerkt, bestaat nog altijd de vrees dat liefhebbers de race vanuit de zetel zullen moeten volgen.


 


Foto's: Toyota Motorsport GmbH, Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in 24 Heures du Mans op maandag 10 augustus 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons