van der Horst

24H Le Mans: Na 3H: Toyota kan Porsche niet afschudden - Vanthoor kort leider in GTE Am

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Na drie uur wedstrijd blijven Toyota en Porsche aan elkaar gewaagd. De Japanse bolides rijden dan wel één en twee maar de beide Porsches houden de achterstand momenteel rond de minuut. Kamui Kobayashi zit momenteel achter het stuur van de leidende Toyota #7, hij heeft een halve minuut voorsprong op Anthony Davidson in de #8. Enkele seconden daarachter volgt al Nick Tandy in de Porsche #1.
JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
Na de opgave van Stéphane Lémeret kwam er na iets minder dan drie uur ook goed nieuws voor het Belgische kamp. Dries Vanthoor, die de JMW Racing Ferrari had overgenomen van Will Stevens, pakte immers kort de leiding in GTE Am over van de Aston Martin van Paul Dalla Lana. Het Engelse merk heeft ook de leiding in GTE Pro met Marco Sorensen in de startnummer 95, merkgenoot Daniel Serra en de Ford van Olivier Pla volgen op minder dan tien seconden.

In LMP2 blijft de Rebellion Vaillante #31 van Nicolas Prost op kop, de andere auto van het team lag lang tweede tot deze de pits ging opzoeken. De beide CEFC Manor Racing Oreca's nemen nu de tweede en derde stek in, de #24 ligt voor de #25.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 17 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons