van der Horst

24H Le Mans: Na 4H: Toyota bouwt voorsprong uit - Opgave D'Ansembourg

De Toyota's bezetten momenteel de eerste en tweede plaats
De Toyota's bezetten momenteel de eerste en tweede plaats
Toyota heeft na vier uur wedstrijd een volle ronde voorsprong genomen op de beide Rebellions. Het verschil tussen de leidende #8, met momenteel Brendon Hartley achter het stuur, en de startnummer 7, met Kamui Kobayashi in het commando, bedraagt een vijftiental seconden. Achter de Toyota's en Rebellions rijdt de ByKolles CLM die momenteel kampt met een probleem aan de alternator.
  • Hamofa Performance
EuroInternational - Ligier Gibson
EuroInternational - Ligier Gibson
In de LMP2-klasse zagen we na twee uur wedstrijd Erik Maris in de problemen komen in de EuroInternational Ligier #11. De wagen waar ook onze landgenoot Christophe D'Ansembourg op uitkomt, moest finaal zelfs de handdoek werpen door elektronische problemen. Will Owen is momenteel de leider in de United Autosports Oreca #32.


Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
In de GTE Pro-klasse duurt de strijd onverminderd verder. Momenteel heeft Sam Bird (AF Corse Ferrari #71) een kleine acht seconden voorsprong op Harry Tincknell, de teamgenoot van Maxime Martin (Aston Martin #97), die een hevige strijd voert met Daniel Serra in de tweede AF Corse Ferrari (#51). Laurens Vanthoor zit achter het stuur van de Porsche #92, hij rijdt op een vijfde plaats op 45 seconden van de leidende Ferrari.

Dempsey Proton Racing - Porsche 911 RSR
Dempsey Proton Racing - Porsche 911 RSR
Adrien De Leener leek al na een half uur te moeten opgeven na een crash van Thomas Preining in de Dempsey Proton Racing Porsche #88. De Oostenrijker kreeg echter na heel wat moeite de auto terug aan de praat en staat momenteel als laatste geklasseerd in GTE Am. Anders dan eerder gedacht (en gemeld door Porsche Motorsport) heeft de auto dus officieel niet opgegeven, maar de bolide heeft momenteel slechts zes gereden wedstrijdrondes achter zijn naam. Le Mans-veteraan Emmanuel Collard is momenteel de leider in de AF Corse Ferrari #83.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 19 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons