van der Horst

24H Le Mans: Na 6H: Drie Toyota's tegen een Porsche

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Na een kwart wedstrijd en met het aanbreken van het laatste uur zonlicht van de dag in Le Mans strijden er nog drie Toyota's en een Porsche om de zege. De Porsche #2 kwam in de problemen maar de andere wagen van het team geeft zich nog niet gewonnen tegen de Japanse hegemonie. André Lotterer zit momenteel aan het stuur van de wagen uit Stuttgart en heeft slechts een halve minuut achterstand op leider Stéphane Sarrazin in de Toyota #7.
Vaillante Rebellion - Oreca
Vaillante Rebellion - Oreca
In LMP2 nemen nog steeds de beide Rebellion Vaillantes het voortouw, Bruno Senna heeft een kleine minuut voorsprong op Nelson Piquet Jr. In GTE Pro domineert Aston Martin nog altijd de debatten, maar Darren Turner voelt wel de hete adem in de nek van de beide Ford's van Andy Priaulx en Stefan Mücke. Invaller Michele Rugolo volgt op de vierde plaats in de Ferrari, gevolgd door de twee Corvette's en de tweede Ferrari van Sam Bird. De BoP-aanpassing heeft voor de Porsche's nog niet veel effect, zij rijden op de negende en tiende plaats.

Dries Vanthoor heeft er net een driedubbele stint opzitten in zijn Ferrari, hij gaf de auto op een knappe tweede plaats door aan gentleman driver Robert Smith. De Aston Martin van Dalla Lana, Lamy en Lauda is nog steeds leider in de klasse GTE Am.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 17 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons