van der Horst

24H Le Mans: Neel Jani: "Ik zag de Toyota staan en dacht, dat kan toch niet!"

Lieb - Dumas - Jani
Lieb - Dumas - Jani
Neel Jani zal zich de laatste stint in zijn Porsche 919 Hybrid met startnummer 2 nog lang herinneren. De Zwitser, die ook al de pole klokte op woensdagavond, mocht als snelste rijder de wedstrijd afmaken voor zijn werkgever en kreeg plots over de radio met nog twee ronden op de teller te horen dat de leidende Toyota "misschien een probleem heeft met het vermogen".
De stilgevallen Toyota #5
De stilgevallen Toyota #5
"Het team zei me om te blijven pushen en bij het ingaan van de laatste ronde zag ik de Toyota ineens stilstaan op start/finish. Ik dacht dat kan toch niet, is dit een grap? Ik heb toen mijn emoties natuurlijk ook de vrije loop gelaten, zoiets gebeurt eens in de.... weet ik veel hoeveel jaar! En zeggen dat we eigenlijk zelf in de problemen konden komen toen we kort voor het einde te maken kregen met een langzaam leeglopende linkervoorband. Het was zelfs niet zeker dat we zouden finishen en we beslisten dus om het zekere voor het onzekere te nemen en nog een extra pitstop in te lassen. Daardoor zagen we op dat moment onze achterstand met een extra minuut groeien."

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 19 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons