van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Zware crash van Trummer - Ook derde Toyota in de problemen

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Net op het moment dat Toyota bijna zeker de startnummer 7 tot de opgaves moet rekenen komt ook de tot nu toe probleemloos rijdende nummer 9 in de problemen. Lapierre liep een lekke band op linksachter aan het begin van de ronde maar moest een vijftal kilometer verder ook zijn auto stilzetten met een brandje achteraan. Ook Simon Trummer kwam in de problemen in de CEFC Manor Racing #25, hij ging zwaar van de baan maar kon wel op eigen kracht uit de auto geraken. De safety car is niet verrassend opnieuw op de baan.
Intussen kon Lapierre zijn auto weer aan de praat krijgen, ook hij probeert nu aan een slakkengang de pits te bereiken. Nick Tandy rijdt in de Porsche #1 nu onbedreigd aan de leiding.

Update 1h30: De Toyota lijkt definitief te zijn stilgevallen op een luttele kilometer van de pitlane. Lapierre is uitgestapt, opgave voor #9.

Update 1h58: Volgens een aandachtige toeschouwer zouden de crash van de Manor en Toyota gerelateerd zijn. De onboardbeelden bevestigen dit ook, de Toyota #9 passeerde de Oreca #25 langs rechts, waarna hij aan de pit exit kwam. De Oreca en Toyota kwamen in aanraking, waarna de Toyota de grindbak in schoof. Is dit het resultaat van een LMP1 die plots met de neus in de wind komt en het lastig krijgt t.o.v. een LMP2?Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 18 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons