van der Horst

24H Le Mans: Peugeot kiest voor Hypercar

Peugeot Hypercar impressie
Peugeot Hypercar impressie
In de aanloop naar de 24 Uur van Le Mans heeft Peugeot nogmaals haar engagement voor een toekomstige deelname aan 's werelds grootste uithoudingsrace bevestigd en daarbij een duidelijk keuze gemaakt voor het technische kader van de Le Mans Hypercar. De Franse constructeur onderzocht ook de mogelijkheid om een LMDh (Le Mans Daytona hybrid) te ontwikkelen op basis van een (extern) LMP2-chassis, maar zag daar van af gezien de beperkte aerodynamische vrijheden en geringe mogelijkheden om eigen designelementen toe te voegen.
Peugeot Hypercar impressie
Peugeot Hypercar impressie
Toyota krijgt in 2022 dus het gezelschap van een andere grote constructeur in Le Mans, al is het nog niet geheel duidelijk of het meteen een volledig seizoen FIA WEC betreft. Peugeot gaf bij dit nieuws meteen ook het eerste echte basis ontwerp/schets mee van de wagen die op de vooras wordt uitgerust met een hybridesysteem van 200 kW (272pk).



Foto's: Peugeot



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op vrijdag 18 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons