van der Horst

24H Le Mans: Andy Priaulx: "Naar een etmaalrace ga je nooit met veel zelfvertrouwen"

Ford GT
Ford GT
De nieuwe Ford GT lijkt in zijn sas op de omloop van Le Mans, tijdens de eerste kwalificatie op woensdagavond eindigden immers alle vier de wagens in de top vijf. Dat ze liefst vier bolides inzetten toont hoezeer het Ford menens is om exact vijftig jaar na de eerste zege van een Ford GT40 opnieuw succes te boeken op de mythische Franse omloop. Wij spraken met Andy Priaulx over de zegekansen bij het debuut van de nieuwe GT.
Andy Priaulx
Andy Priaulx
"We hebben een kans op de zege, maar er staat ons wel 24 uur lang keihard rijden te wachten om het te bewerkstelligen. De voorbereidingen verliepen vlot, de GT is een snelle auto en ook qua betrouwbaarheid zaten we tijdens de testritten goed. Ik heb ook al voor andere merken gereden en ik kan één ding zeggen; je gaat nooit met een hoop zelfvertrouwen een etmaalrace in. We nemen hier de strijdbijl op tegen merken die in de afgelopen vijftig jaar niet zijn weggeweest!"

Chevrolet Corvette C7.R
Chevrolet Corvette C7.R
"Ferrari toonde al zijn sterkte door de twee afgelopen WEC-wedstrijden te winnen maar ik ga er niet van uit dat zij onze enige tegenstanders zijn. Porsche mag je nooit ofte nimmer uitvlakken als het op endurance racerij aankomt, maar onze grootste tegenstander lijkt mij toch Corvette te zijn. Zij hebben in Amerika al getoond erg snel te zijn op de harde banden. In de VS merk ik trouwens dat GT-racen almaar populairder wordt, ook natuurlijk geholpen door het feit dat Corvette en Ford er nu strijd in leveren."

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 16 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons