van der Horst

24H Le Mans: Toyota gooit rijdersbezetting door elkaar

Toyota TS050 Hybrid vs. Porsche 919 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid vs. Porsche 919 Hybrid
Toyota GAZOO Racing zal in de 24 Heures du Mans aantreden met een andere rijdersbezetting dan initieel gepland. De oorzaak van de aangepaste bezetting is de crash van José María López bij de seizoensopener in Silverstone, een impact die hem noopte tot forfait tijdens de 6 Hours of Spa. López verhuist nu naar de derde wagen, die hij deelt met Nicolas Lapierre en Yuji Kunimoto. Zijn plaats op de #7 wordt ingenomen door Stéphane Sarrazin.
José María López
José María López
De reden dat López zijn zitje op de #7 Toyota TS050 Hybrid verruilt voor dat van de #9 is te zoeken in het gebrek aan rijtijd dat de Argentijn had, na zijn crash en het daaropvolgende forfait. De bezetting voor de bolide #8 blijft overigens ongewijzigd, Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima zullen voor de derde opeenvolgende keer samen aan de start verschijnen in Le Mans. Het is overigens de bedoeling dat López na Le Mans terugkeert naar wagen #7; zoals geweten zal Toyota geen derde wagen meer inzetten voor de rest van het seizoen.

Foto's: Racing International Photography & Toyota Motorsport GmbHDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24 Heures du Mans op dinsdag 16 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons