van der Horst

6H Spa: López geeft forfait wegens kwetsuur aan ruggenwervel

José María López
José María López
José María López zal niet deelnemen aan de 6 Hours of Spa, de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap uithouding. De Argentijn zal de generale repetitie voor de 24 Uren van Le Mans missen vanwege de naweeën van zijn crash tijdens de seizoensopener in Silverstone op 16 april. Bij de impact liep de Toyota-rijder een letsel op aan twee wervels en dat letsel geraakte niet voldoende geheeld.
  • Powercars
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
"Zowel team als rijder hoopte dat een rustperiode het natuurlijke genezingsproces zou voltooien voor het evenement dit weekend. Echter, na consultatie door de medisch verantwoordelijke van de FIA Dr. Jacques Tropenat alsook de dokter van het team, werd beslist dat José María niet zal deelnemen in Spa om te zorgen dat hij volledig fit kan terugkeren in Le Mans", aldus Toyota.


Kobayashi - Lopez - Conway
Kobayashi - Lopez - Conway
Toyota besloot om López niet te vervangen, waardoor Mike Conway en Kamui Kobayashi de enige rijders zullen zijn aan boord van de Toyota TS050 Hybrid #7. Het Japanse merk bevestigde evenwel dat het een test gepland heeft eind deze maand waarbij López opnieuw zal plaatsnemen in de TS050 Hybrid. Als alles daar vlot verloopt, zal hij nadien ook starten in de officiële testdag voor de 24 Uren van Le Mans op 4 juni.

Lees ook: 6H Spa: "Op elk ander circuit kon ik racen, maar Spa is speciaal"

Foto's: Arne Simons & Toyota Motorsport GmbH



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 4 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons