van der Horst

24H Daytona: OAK Racing viseert het podium met Pla/Rusinov/Yacaman

OAK Racing - Morgan
OAK Racing - Morgan
OAK Racing bevestigde vandaag de namen die de Morgan LMP2 de sporen zullen geven in de aanstaande 24 Hours of Daytona. De drie rijders die ook al tijdens de Roar before the 24 aanwezig waren, zullen ook in het kuipje van de Morgan-Nissan kruipen in de jacht op het podium. Olivier Pla, Roman Rusinov en Gustavo Yacaman werkten in het begin van de maand vooral op het aanpassen van de wagen naar TUSC-reglementen en het Continental rubber. Verder bevestigden de troepen van Philippe Dumas, recent na het stopzetten van Hexis Racing bij OAK Racing aangesteld als team manager, dat Gustavo Yacaman het volledige TUSC-seizoen zal volmaken. De Indy Lights kampioen van 2012 stond in datzelfde jaar overigens bij zijn eerste optreden nog op het podium in de etmaalrace te Daytona.
Hoewel de eerste meeting van het nieuwe TUSC ietwat een sprong in het ongewisse is voor veel teams en de Daytona Speedway zij die een LMP2 inzetten niet bepaald gunstig gestemd lijkt, legt OAK Racing de lat meteen vrij hoog. "Het team kent de wagen door en door en de resultaten van het seizoen 2013 bewijzen de snelheid en betrouwbaarheid van de bolide. Daarnaast beschikken we over een evenwichtig team met drie goede rijders. Daarom kunnen we redelijkerwijze hopen op een top drie finish in Daytona en hebben we een uitstekende kans om succesvol te zijn in dit nieuwe kampioenschap", aldus Philippe Dumas.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Tudor United Sportscar Championship op maandag 13 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons