van der Horst

24H Daytona: Vol huis voor eerste wedstrijd van het Tudor United Sportscar Championship

Action Express Racing Corvette DP
Action Express Racing Corvette DP
De eerste wedstrijd ooit van het nieuwe TUSC kampioenschap, de 24 Hours of Daytona 2014, gaat volgende week van start. De organisatie kan spreken van een groot succes want niet minder dan 67 wagens worden aan de start verwacht, waaronder 11 DP’s, 6 LMP 2’s, 9 LMPC’s, 11 GTLM’s, 29 GTD’s en de unieke Deltawing.
  • MF Racing
Spirit of Daytona - Corvette DP
Spirit of Daytona - Corvette DP
De DP Corvette’s starten als grote favoriet voor de overwinning gezien deze wagens de testdagen eerder deze maand domineerden waarbij de Spirit of Daytona van Westbrook/Rockenfeller/Vaillante en de Action Express wagen van Fittipaldi/Barbosa afwisselend de tabellen topten. Tegenstand moet er komen van de Riley van het Highway to Help team en vooral het exemplaar van Starworks Motorsport bestuurd door Alex Popow, Scott Mayer en officieel Porsche LMP1 piloot Brendon Hartley.

De LMP2 klasse zal zich herleiden tussen een duel tussen de HPD’s en de Morgan van het OAK Racing team dat naast Olivier Pla en Gustavo Yacaman rekent op Oliver Webb om de wagen naar de overwinning te leiden. De twee Mazda Lola’s toonden zich bij de driedaagse testsessie weinig competitief en aankomen zal wel een prioriteit zijn voor het Speedsource team. In deze klasse komt ook de DeltaWing uit, een wagen die echter thuis hoort in een specifieke categorie. Bij de LMPC’s vertrekt Starworks Motorsports dat twee wagens inzet als favoriet.

b4a13f5b097a39ec9574a56154247660c9267d3d.jpg
In de GT Le Mans categorie mogen wij ons verwachten aan een hevige strijd tussen de 11 deelnemende wagens. Zowel Corvette, Viper, BMW, Aston Martin als Porsche maken kans op de overwinning. Het meeste deelnemers vinden wij terug in de GT Daytona klasse (GT3)waar de Duitse zustermerken Porsche en Audi met elkaar in de clinch gaan zonder Ferrari te vergeten dat wel eens de rol van de derde hond op zich kan nemen.

Foto's: IMSA & SRTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op donderdag 16 januari 2014.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons