van der Horst

24H Daytona: Wayne Taylor Racing is derde plaats kwijt na blunder met rijtijd

Wayne Taylor Racing Corvette DP
Wayne Taylor Racing Corvette DP
De 24 Hours of Daytona kenden dit jaar heel wat incidenten, zo ook in de eindfase toen de Wayne Taylor Racing Corvette DP van Jordan Taylor/Ricky Taylor/Max Angelelli plots de pits in dook. De wagen maakte op een uur van de aankomst uur nog kans op de overwinning, maar aan die strijd kwam plotsklaps een einde. Het manoevre was echter niet voldoende om een bestraffing te vermijden, zo blijkt nu...
De wagen werd binnengeroepen om Jordan Taylor namelijk op het punt stond de maximum rijtijd van vier uren te overschrijden. In de verwarring kwam de Corvette #10 de pitlane binnen, terwijl de pits gesloten was. Dit leverde een drive-through penalty op, waarbij niet alleen de overwinning verloren ging, maar ook de tweede plaats nog in de schoot geworpen werd voor de Action Express Corvette. Na onderzoek blijkt nu dat Jordan Taylor toch langer dan vier uren aan een stuk aan het stuur van de wagen zat, wat door het reglement verboden is. De organisatie besloot dan ook om de Wayne Taylor Corvette terug te zetten naar de laatste plaats in de DP klasse waardoor de wagen in het algemeen klassement verhuist naar de zestiende plaats. Het team legt zich neer bij de beslissing en gaat niet in beroep.  De punten en het prijzengeld verbonden aan de derde plaats gaan nu naar de Corvette DP #90 van Richard Westbrook, Michael Valiente en Mike Rockenfeller.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op vrijdag 30 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons