van der Horst

24H Daytona: Dag 2 Roar: Cadillac DPi-V.R in elke sessie bovenaan

Whelen Engineering Racing - Cadillac DPi-V.R
Whelen Engineering Racing - Cadillac DPi-V.R
Felipe Nasr prijkt na de tweede dag testen in aanloop van de Rolex 24 Hours of Daytona bovenaan de tabellen. De voormalige F1-rijder komt uit op een Cadillac DPi-V.R van Action Express Racing en hees zich in de voorlaatste training van dag 2 naar de bovenste plaats op de tijdstabellen. Ook tijdens de daaropvolgende nachttraining was de Braziliaan de snelste van het pak waardoor in elke sessie een Cadillac als beste afsloot. In GTLM blijft de besttijd van Vanthoor van dag 1 de snelste chrono op de 911 RSR, maar de Ford GT van Briscoe/Westbrook/Dixon noteerde nog een scherpere chrono en pakt dus de kop over. In de nachtsessie liet bovendien ook de Ford GT van Hand/Müller/Bourdais een sneller rondje noteren.
  • Belgian Truck GP
Op Belgisch vlak was er een gelijkaardig verhaal voor de GRT Lamborghini Huracán van Louis Machiels, de besttijd uit sessie 1 bleef overeind, al verbeterde de Manthey-Racing Porsche van Smith/Walls/Proczyk/Müller/Cairoli de chrono uit sessie 2 licht - zonder echter een positiewinst.

De United Autosports Ligier van Alonso/Norris/Hanson noteerde een 13e chrono na vier dagsessies, met een 16e positie in de tijdstraining in het duister. Alonso kreeg in Daytona overigens bezoek van zijn (voormalig) F1-collega Felipe Massa. Vermelden we tot slot nog dat de beide Mazda RT24-P's op zaterdag heel wat actiever waren, nadat ze op vrijdag lange tijd werkloos moesten toekijken omdat enkele onderdelen nog onderweg waren. De snelste chrono van de wagen was wel een volle tel trager dan de Cadillac-besttijd.

Op zondag staat er nog één vrije training op het menu, gevolgd door kwalificaties.

Lees ook: 24H Daytona: Dag 1 Roar: Vanthoor snelste - Action Express Cadillac primus

--- Gecombineerde uitslag sessies 1-4 IWSC Roar Before the 24 - Dag 2 (pdf) ---
--- Uitslag nachttraining IWSC Roar Before the 24 (pdf) ---

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 7 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons