van der Horst

24H Daytona: Dag 3 Roar: Felipe Nasr en Cadillac DPi-V.R primus

Whelen Engineering Racing - Cadillac DPi-V.R
Whelen Engineering Racing - Cadillac DPi-V.R
Felipe Nasr bleek ook op zondag de snelste rijder bij de Roar Before The Rolex 24. De Braziliaanse ex-F1-rijder schonk daarmee ook op zondag Cadillac de eer van snelste constructeur en dat met een chrono die het ronderecord scherper stelde - al werd die prestatie niet beschouwd als een officieel nieuw ronderecord. Naderhand was Nasr bovendien ook primus in de kwalificaties, een sessie waarbij de uitslag bepalend is voor de toewijzing van de pitboxen bij de eigenlijke 24H van Daytona.
Tenzij enkele teams bewust hun adem inhielden, iets wat IMSA vooraf aangaf te zullen bestraffen, dan steekt de Cadillac DPi-V.R. met kop en schouders boven het pak uit. Afwachten dus hoe deze situatie evolueert. Bij de GT's was het onze landgenoot Laurens Vanthoor die in zijn Porsche 911 RSR als snelste de laatste sessie afsloot, maar de chrono die Joey Hand in de Ford GT liet optekenen tijdens de kwalificaties eerder op de dag bleek sneller, waardoor de #66 Ford dus als snelste eindigde. Ook Gavin in de Corvette, Briscoe in de zuster-Ford en teamgenoot Bamber verbeterden de chrono van onze landgenoot uit de tweede trainig nog. De klasse oogt echter bijzonder competitief, dus de etmaalrace later deze maand belooft wederom een felle strijd op te leveren.

In GTD zagen we geen verandering ten opzichte van de start van de test. De Lamborghini Huracán met startnummer 11 bleef snelste. De teamgenoten met onder meer Louis Machiels op de zusterwagen sloten af op een negende plaats tijdens de kwalificaties, met een besttijd tot slot in de zevende en laatste training. Dankzij een goede tijd van Max Van Splunteren op vrijdag, kon de Lamborghini op een derde plaats afsluiten. Twee GRT-Lambo's dus in de top drie, met in de sandwich de Manthey-Porsche. Ook hier oogt het veld ultra-competitief, aftellen dus naar de eerste echte IMSA-confrontatie van 2018: de 24 Hours of Daytona eind deze maand!

--- Besttijden uit alle IWSC Roar Before the 24 2018 (pdf) ---
--- Uitslag kwalificaties IWSC Roar Before the 24 2018 (pdf) ---

Foto: Action Express RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 8 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons