van der Horst

24H Daytona: Roar before the 24: Nieuwkomer Team Sahlen snelste op dag 2

Team Sahlen - BMW Riley
Team Sahlen - BMW Riley
Het is opnieuw een Riley DP die op de tweede testdag voor de 24 Hours of Daytona 2013 de tabellen aanvoert, maar ditmaal geen exemplaar met een Ford-motor. Na de snelste dagtijd van AJ Allmendinger gisteren was het vandaag de beurt aan Dane Cameron om in de nagelnieuwe BMW-Riley van Team Sahlen de snelste chrono te laten noteren. Michael Valiante in de Michael Shank Racing Ford Riley #6 klokte als tweede af, voor teamgenoot AJ Allmendinger; de snelste man van vrijdag verbeterde zijn dagtijd van vrijdag nog naar 1:42.296.
Michael Shank Racing - Ford Riley
Michael Shank Racing - Ford Riley
In de voormiddag (lokale tijd) was het de Team Sahlen BMW Riley met Dane Cameron aan het stuur die met een 1:42.101 de besttijd wist neer te zetten. Een opmerkelijke prestatie gezien het feit dat Team Sahlen vorig jaar nog actief was met een Mazda RX8 in de GT-klasse, iets wat ze reeds jaar en dag deden. Hun debuut in de DP's (Daytona Prototype's) verloopt dus eerder gesmeerd. Een andere BMW Riley, deze van Juan-Pablo Montoya (Chip Ganassi Racing) werd een degelijke tweede, voor de tweede auto van het team met DTM-piloot Joey Hand aan het stuur. 
 
Hierna veranderden de debatten en werd het peleton stelselmatig aangevoerd door de Michael Shank Ford Riley's. In sessie vier viel die beurt nog aan de #6 auto, maar op het einde van de dag in sessie 5 werden de rollen opnieuw opgedraaid. Michael Valiante haalde de besttijd, weliswaar niet van de dag, voor de Chip Ganessi Racing Riley BMW van Montoya/Kimball/Pruett/Rojas. Opvallend zijn de relatief mindere prestaties van de Corvette DP's, het eerste exemplaar vinden we pas terug op de zevende plek (Spirit of Daytona Racing #90).
 
De GT-sessies waren wederom een kolfje naar de hand van Porsche. De Duitse krachtpaarden domineerden het veld, waarbij Patrick Long (#73 Park Place Motorsports Porsche GT3) de snelste dagtijd klokte en ook Nick Tandy (#32 Konrad Motorsports Porsche GT3 - 1:49.420) en Andy Lally (#44 Magnus Racing Team GT3 - 1:49.128) zich de snelste toonden in een sessie. De verschillende Audi's, Ferrari's en Chevy Camaro's probeerden de Porsche armade bij te houden. Bij het Duitse merk met de vier ringen was de Rum Bum Racing R8 Grand-Am the best of the rest met  Frank Biela aan boord van de R8 uit Ingolstadt. De Racers Edge Dodge Viper, van onder meer onze landgenoot Jan Heylen, noteerde de veertigste tijd algemeen op een kleine twee seconden van de eerste Porsche.

Foto's: Grand Am



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Circuit Internationaal op zondag 6 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons