van der Horst

24H Dubai: 54 wagens voor de finale van de 24H SERIES Middle East Trophy

Trofeeën voor de 24H SERIES Middle East Trophy
Trofeeën voor de 24H SERIES Middle East Trophy
Creventic zat begin dit jaar in een lastig parket door de omleiding van het vrachtverkeer door de Rode Zee. De Hankook 24H Dubai, het hoogtepunt van de 24H Series, moest hierdoor twee weken uitgesteld worden. Het gevolg was dan ook duidelijk: teams haakten af bij de vleet en van 70 inschrijvingen werd de deelnemerslijst afgeslankt naar 54 bolides. De Belgische delegatie blijft wel bijzonder sterk.
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
28 GT3's verschijnen morgen voor de eerste training op de Dubai Autodrome. Een pak minder dan wat oorspronkelijk aangekondigd werd, maar toch nog altijd een goed gevulde klasse. Uiteindelijk is het grootste verlies de fabrieksrijders, die in volle getale aanwezig zijn in Daytona. Al creëert dat wel opportuniteiten voor mindere of zelfs onbekende namen voor het wereldwijd publiek. Zoals Haas RT, dat met twee Audi's aan de start komt. De ene gaat voor algemene winst en rekent op namen als Morris Schuring, Jiatong Liang, Tim Müller en Florian Scholze. Ondertussen moet Mathieu Detry de tweede R8 LMS GT3 EVOII naar een goed resultaat in GT3-AM leiden samen met Stanislav Minsky, Thomas Kiefer, Torsten Kratz en Miika Parnu.

Nog in de topklasse vinden we twee Belgen terug. Gilles Magnus vertoeft drie weken in het Midden-Oosten, te beginnen bij deze wedstrijd met Eastalent Racing. En ook Tom Boonen keert terug naar Dubai, waar hij instapt in de vorige generatie Porsche van Saalocin by Kox Racing met Nico Pronk, Stéphane Kox, Dennis Retera en Peter Kox. Daarmee zijn alle Belgen in GT3 gecoverd, maar ook in de overige categorieën strijden landgenoten mee.

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Red Ant Racing rekent op een volledig Belgisch kwartet, dat met Ayrton Redant, Yannick Redant en Jef Machiels bestaat uit jong geweld, aangevuld met Peter Guelinckx. Mühlner Motorsport maakt zich op voor zijn debuut, en dat met Vladislav Lomko, Bryan Sircely, Gilles Vannelet en Keanu Al Azhari. Beide teams zullen meedoen in de 992 PRO-klasse.

Maar ook in 992-AM zijn landgenoten van de partij, met Simon Belcaen en Guillaume Dumarey voor PROsport Racing, Benjamin Paque bij SebLaJoux Racing by DUWO Racing en Marc Devis en Nico Verdonck met FACH AUTO TECH. Misschien wel de grootste afwezige in deze klasse is Speedlover. Maar de strijd tussen twintig Porsche's 911 GT3 Cup (992) zal in ieder geval vonken geven.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
We hebben nog twee Belgen voor u in petto. Fabian Duffieux zal weerwraak willen, nadat hij vorige week in Abu Dhabi net naast de zege had gegrepen. AC Motorsport wil dan weer graag een vervolg breien aan hun zege vorige week. Daarvoor rekent het overigens op Kobe Pauwels, die samen met Paul Sieljes het team naar winst moet leiden.

Het weekend begint morgen al om 7 uur Belgische tijd, al krijgen wij pas vanaf de kwalificaties om 11.40 uur de eerste live-beelden uit de Verenigde Arabische Emiraten, gevolgd door een nachttraining die om 16.15 uur live uitgezonden wordt. Vanaf dan is het aftellen naar de 24 uur, die zaterdag om 10 uur Belgische tijd van start gaat en dus 24 uur later afgerond zal worden. Alles kan u volgen op de sociale mediakanalen van de organisatie, en natuurlijk het YouTube-kanaal van de 24H Series.

Foto's: 24H Series powered by Hankook - OllivisionDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 25 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons