van der Horst

24H Dubai: Belgian Audi Club Team WRT met twee R8 LMS ultra aan de start

W Racing Team - Audi R8 LMS
W Racing Team - Audi R8 LMS
In de marge van de Blancpain Endurance Series race op de Nürburgring verleden weekend kondigde het Belgian Audi Club Team WRT aan dat het begin volgend jaar met twee Audi R8 LMS ultra GT3's naar de 24 uren van Dubai trekt. Het zou de eerste maal zijn dat Belgische equipe meedoet aan deze steeds aan populariteit winnende etmaalrace. De rijders die de twee wagens in handen zullen nemen zijn nog niet gekend.
  • St. Paul
WRT wint de 24H of Zolder 2012
WRT wint de 24H of Zolder 2012
WRT heeft zich in het endurance wereldje al een serieuze reputatie weten op te bouwen na overwinningen in de 24 uren van Zolder en de 24 uren van Spa. Het is dan ook geen verrassing dat het Belgische team de kleuren van Audi mag verdedigen bij de 24 uren van Dubai begin 2013. Deze wedstrijd, die het begin van het endurance seizoen inluidt, wint ieder jaar meer en meer aan populariteit en slaagt er nu ook in de meest gereputeerde teams aan te trekken. Audi won nog nooit de 24 uren van Dubai die voor het eerst plaats vonden in 2006, Schubert BMW en Black Falcon Marcedes waren de twee laatste winnaars en het merk met de vier ringen zou maar graag zijn naam toevoegen aan het palmares. Naast de twee R8
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
LMS ultra’s van WRT kan het Duitse merk ook zeker al rekenen op de  aanwezigheid van een derde GT3 met de komst van de R8 LMS ultra van het Amerikaanse Dragon Speed. Het andere officiële Audi team, Phoenix Racing, neemt op zijn beurt dan de 12 uren van Bathurst voor zijn rekening en brengt er twee Audi R8 LMS ultra’s aan de start. Het Duitse team won trouwens de wedstrijd vorige keer al met Mies, O’Young en Jöns.
 
Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 25 september 2012 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Dubai.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons