van der Horst

24H Dubai: Vernieuwde deelnemerslijst afgeslankt naar 64 wagens

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Creventic heeft een nieuwe deelnemerslijst uitgebracht voor de komende 24 Uur van Dubai en daar blijkt de schade al bij al mee te vallen. Zes GT3's haken af door de nieuwe datum en WRT blijft van de partij. Mühlner Motorsport verstevigt de Belgische delegatie in de Verenigde Arabische Emiraten.
  • New Race Festival
Mercedes ziet dat twee teams een wagen compleet terugtrekken, met Hofor-Racing en MP Motorsport, terwijl Herberth Motorsport en Car Collection Motorsport hun deelnames afslanken van drie naar één enkele Porsche.

Voor het overige zien we de grote teams als Team WRT, GetSpeed Performance, Saintéloc Racing en zelfs Heart of Racing nog altijd aan de start verschijnen. Vele teams zullen weliswaar moeten puzzelen met de rijdersbezettingen. De meeste fabrieksrijders zullen namelijk in Daytona vertoeven, net als het laatstgenoemde team, dat daar met drie van hun vijf aangekondigde rijders aan de start zal komen.

Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Ondanks de nieuwe datum zijn er ook teams aan de lijst toegevoegd, met in het bijzonder Mühlner Motorsport. Het team dat gevestigd is in Ster maakt zijn debuut in de bekende voorjaarsrace en komt aan de start met twee Porsche 911 GT3 Cup (992). Mühlner was dit jaar vooral actief op de Nordschleife in de NLS en de 24 Uur van de Nürburgring.

De volledige startlijst kunt u hier bekijken.

Foto's: 24H Series powered by Hankook - NLS



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 29 december 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons