van der Horst

24H Dubai: WRT met slechts één Audi aan de start

W Racing Team - Audi R8 LMS
W Racing Team - Audi R8 LMS
In minder dan drie weken zal het Belgische WRT team voor de eerste maal aan de start verschijnen van de 24 uren van Dubai. Oorspronkelijk had het team twee R8 LMS ultra ingeschreven, maar uiteindelijk zal het team slechts één wagen inzetten. Men vond immers geen rijders met budget om twee bolides te bemannen en zelfs op dit ogenblik is men nog op zoek naar twee piloten om de line-up van de enige R8 te vervolledigen.
  • Shopa
Op 11 en 12 januari neemt het Belgian Audi Club Team WRT deel aan de eerste grote uithoudingsrace van het jaar, de 24 uren van Dubai. Voor een eerste deelname aan de etmaalrace in de golfstaat voorzag WRT deel te nemen met twee Audi R8 LMS ultra GT3’s. De zoektocht naar rijders om beide wagens te bemannen verliep echter moeilijker dan verwacht en men heeft nu besloten om zich te concentreren op één wagen. Zelfs voor die enkele bolide zijn nog maar twee zitjes van de vier ingevuld en één van de piloten is dan nog mede teameigenaar Yves Weerts. De tweede rijder is de Zweed Patrick Söderlund die vroeger in actie kwam bij Schubert BMW.
 
Ondertussen heeft het Boutsen Ginion Racing zijn bemanning voor de Renault Mégane Trophy bijeen gekregen. Maserati Trofeo World Series winnaar Renaud Kuppens vervoegt Jean-Charles Battut, Massimo Vignali en Christophe de Fierlant op de Franse wagen.
 
Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 29 december 2012 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Dubai.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons