van der Horst

24H Le Mans: 62 wagens op de inschrijvingslijst

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
De ACO heeft de inschrijvingslijst aan de 24 Heures du Mans vrijgegeven, Daarop staan 62 wagens waaronder 16 Hypercars, 24 LMP2’s, 21 LMGTE’s en één wagen voor de Garage 56 voorbehouden voor innovatieve projecten. Daarnaast is er nog een reservelijst die tien wagens telt.
Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
Bij de Hypercars is de verrassing dat Porsche Penske Motorsport geen twee maar drie 963 hypercars inzet. Daarnaast komt er nog een Porsche 963 voor Hertz Team JOTA. Ook Cadillac Motorsport is vertegenwoordigd met twee wagens terwijl een derde hypercar aan de start komt ingezet door Action Express Racing. Toyota, Peugeot en Ferrari houden het op elk twee wagens net als Glickenhaus Racing. De laatste hypercar is de Vanwall Vandervell 680, als die wagen al toegelaten wordt.

 Met 24 deelnemers is de LMP2 klasse de best bezette klasse. Naast de teams die uitkomen in het FIA WEC, waaronder Team WRT kregen ook  Tower Motorsports, Nielsen Racing, Duqueine Team, COOL Racing (2), Graff Racing, DKR Engineering, Algarve Pro Racing, IDEC Sport, Panis Racing, AF Corse en Racing Team Turkey een uitnodiging. Acht bolides komen uit in de Pro-Am klasse.
 
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Dertien wagens in de GTE klasse zijn vaste deelnemers aan het FIA WEC. Daarnaast zien we dat Proton Competition naast zijn vaste wagen in het WEC nog twee extra Porsche’s inzet. De andere extra uitnodigingen gingen naar Walkenhorst Motorsport (Ferrari), GMB Motorsport (Aston Martin), JMW Motorsport (Ferrari), TF Sport (Aston Martin) en een extra wagen voor Kessel Racing (Ferrari). De plaats in Garage 56 wordt ingenomen door de NASCAR Camaro van onder meer Jenson Button.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Van Belgische zijde is er natuurlijk de aanwezigheid van Team WRT met twee wagens in de LMP2 klasse en bij de rijders wordt ons land vertegenwoordigd door Laurens Vanthoor (Porsche Hypercar), Tom Van Rompuy (DKR Engineering LMP2), Ulysse de Pauw (AF Corse GTE) en Sarah Bovy (Iron Dames GTE).  Daar moet ook Alessio Picariello (Iron Lynx GTE) bij komen, maar zijn naam staat nog niet op de lijst.

De reservelijst telt drie LMP2’s en zeven GTE wagens. Bij de LMP2’s grepen Dragon Speed, Nielsen Racing en ARC Bratislava naast een vast ticket. Vier Ferrari’s, twee Aston Martins en een Porsche vullen de plaatsen van de GTE’s op.

Foto: Porsche Press, Action Express Racing, Thomas Smets & Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op maandag 27 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons