van der Horst

24H Nürburgring: 136 wagens aan de start

Start 2022 24 Hours of the Nürburgring
Start 2022 24 Hours of the Nürburgring
Volgende week is het zover, dan staat de 51ste editie van de 24 uren van de Nürburgring op het programma. 136 wagens zullen er dit jaar aan de start verschijnen, waarvan 33 GT3's in de topklasse. Terwijl er al een contingent Belgen in deze hoogste klasse vertoeven, vinden we ook nog een aantal landgenoten terug in de andere klassen.
  • Dreamdrive
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
In de SP9-klasse is Porsche en Mercedes het best vertegenwoordigd qua aantal, al zullen alle nieuwe 911 GT3 type 992 wel uitkomen in de topklasse. Daar zien we ook eerder onverwacht Laurens Vanthoor aan de start verschijnen. In zijn podcast liet de Hasselaar uitschijnen dat deze race niet op zijn planning stond, maar uiteindelijk treedt hij toch aan met Dinamic GT. En natuurlijk is er ook Alessio Picariello bij Falken Motorsports. Maxime Soulet stapt dan weer in bij de CP Racing Mercedes, waar hij samen met Charles Espenlaub en Shane Lewis zal uitkomen in de Pro-Am klasse.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
Terwijl de zes Audi's uit zullen komen in de SP9 Pro-klasse met onder meer Frédéric Vervisch en Gilles Magnus, zal ook BMW met zes M4 GT3's aantreden. Daar gaat Dries Vanthoor samen met Maxime Martin voor winst. Voor het overige zijn er drie gloednieuwe Ferrari 296 GT3's en daar zal vooral Frikadelli Racing mikken op winst, zeker gezien  hun overwinning tijdens de kwalificatierace. Tot slot zet ABT Sportsline één van de twee Lamborghini's in voor een stevig kwartet, terwijl Aston Martin twee wagens aan de start brengt in de lagere SP9-klassen en in het geval van PROSport Racing met Maxime Dumarey.

Tot slot komt Jarno D'Hauw aan de bak in de Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT4, terwijl Guido en Guillaume Dumarey elk in een Aston Martin Vantage AMR GT4 van PROsport-Racing instappen. HY Racing/AMC Sankt Vith zet dan weer een Porsche Cayman 718 in in de SP4T voor onder meer Jacques Derenne, Philippe Broodcooren en Tom Cloet en verder gaat Kris Cools met een SP7 Porsche 911 GT3 Cup (991) van RPM Racing rijden. Donderdag begint alles met de kwalificatiesessies in de namiddag en avond, terwijl vrijdag de laatste sessie op het programma staat alvorens de Top Qualifying wordt afgewerkt. Zaterdag is er nog een warm up gepland, om dan om 16 uur de race op gang te schieten.

Foto's: Racing International Photography - Arne Simons - NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op donderdag 11 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons