van der Horst

24H Nürburgring: Audi pakt dubbel in de kwalificatierace - Podium voor Vervisch en Vanthoor

Podium Kwalificatierace 24H Nürburgring 2017
Podium Kwalificatierace 24H Nürburgring 2017
Afgelopen weekend werd de kwalificatiewedstrijd gehouden ter voorbereiding van de 24 Uren van de Nürburgring eind mei. De zege ging naar de Phoenix Racing Audi #5 van Rockenfeller, Möller Madsen en Busch maar ook voor de Belgen was er een hoofdrol vastgelegd. Frédéric Vervisch, aangetrokken door Audi als fabrieksrijder na zijn formidabele stint in de regen vorig jaar bij het begin van de etmaalrace, behaalde immers in de WRT Audi #9 die hij deelde met Nico Müller een mooie tweede plaats.
  • Dreamdrive
Falken Motorsports - Porsche 991 GT3R
Falken Motorsports - Porsche 991 GT3R
De derde podiumtrede was opnieuw voor een Belg, Porsche-fabrieksrijder Laurens Vanthoor bemande samen met Jörg Bergmeister en Dirk Werner de Falken Porsche #44. De Duitse bolide in de kleuren van Falken, dat opnieuw één van de hoofdsponsors is van het evenement, is een vaste waarde in de '24 Uren van de Groene Hel'. Maxime Martin kon in de BMW M6 #99 van Rowe Racing beslag leggen op de zesde plaats, achter de Audi #28 van Land Motorsport en de Black Falcon Mercedes #3.

Start Kwalificatierace 24H Nürburgring 2017
Start Kwalificatierace 24H Nürburgring 2017
Nico Verdonck had in de Abt Bentley #37 minder geluk, de Engelse bolide die hij deelde met Christian Menzel en Christopher Brück zag de finish niet. Stef Vancampenhoudt eindigde als 36e in de Team Schirmer BMW M2 maar wel als derde in de SP8-klasse.

--- Uitslag Kwalificatierace 24H Nürburgring 2017 (PDF) ---

Foto's: Gruppe C GmbH & 24h-rennen.deSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op maandag 24 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons