van der Horst

24H Nürburgring: Strijd vooraan barst meteen los na de herstart

Haribo Mercedes AMG GT3
Haribo Mercedes AMG GT3
Na een oponthoud van meer dan drieënhalf uur kon de 24 Uren van de Nürburgring om iets over 20u opnieuw op gang geschoten worden. Om 19u vertrokken de deelnemers veiligheidshalve voor drie ronden achter de safety car om iedereen toe te laten te wennen aan de nog steeds kletsnatte baan. Maro Engel verloor ditmaal in de wederom van pole vertrokken Black Falcon Mercedes #9 snel de leiding aan een sterk rijdende Markus Palttala in de Rowe Racing BMW #22.
WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
De beste herstart was echter voor Frédéric Vervisch in de WRT Audi #2, hij ging in één ronde van P9 naar P2 onder de erg moeilijke omstandigheden. Een half uur later was Mercedes opnieuw aan zet; Uwe Alzen werkte zich in de Haribo Mercedes #8 op naar de leiding. Christian Hohenadel maakte er kort een één-tweetje voor Mercedes van, tot hij in zijn HTP Mercedes #29 een spin maakte. Kort voor de klok van 21u kwam Maxi Götz zijn teamgenoot alsnog vooraan vervoegen, de Haribo Mercedessen dus vooraan op P1 en P2.

Prosport Performance Porsche Cayman GT4
Prosport Performance Porsche Cayman GT4
Slecht nieuws was er voor Nico Verdonck; zijn auto, de Prosport Performance Porsche Cayman GT4 #350 raakte niet meer in de pits na de rode vlag omwille van het onweer. De auto heeft dus om 19u ook niet deelgenomen aan de herstart. Ook de geplaagde Manthey Porsche #911, die tijdens de top 30-kwalificatie al crashte, behoort intussen officieel tot de opgevers na een nieuw ongeval van Nick Tandy na amper een half uur wedstrijd.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 28 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons