24H Nürburgring: BMW met 6 fabriekswagens en Maxime Martin

Rowe Racing BMW M6 GT3
Rowe Racing BMW M6 GT3
BMW maakte vandaag hun plannen voor de komende 24 Uren van de Nürburgring bekend; Schnitzer, Rowe Racing en Schubert Motorsport zullen ieder twee fabrieksondersteunde exemplaren van de BMW M6 GT3 inzetten. Als voorbereiding op de etmaalrace in de 'Groene Hel' zullen zij bovendien ook deelnemen aan de testdagen dit weekend, de twee eerste VLN-manches op 25 maart en 8 april, en de kwalificatierace voor de 24 Uren op 23 april.
  • Ga naar de F1 in Abu Dhabi
Maxime Martin
Maxime Martin
In de rijdersbezetting van de Duitse constructeur zien we één Belgische naam en wel die van Maxime Martin. Hij zal net als vorig jaar uitkomen voor Rowe Racing en deelt de auto met Philipp Eng, Alexander Sims en Marc Basseng. Laatstgenoemde werd door BMW opgevist nadat er voor hem geen plaats meer was bij Audi. Op de zusterwagen zien we ondermeer de namen van Nick Catsburg en Markus Palttala. Naast de zes fabrieksondersteunde BMW's zullen ook Falken Motorsports en Walkenhorst Motorsport de M6 GT3 inzetten tijdens de wedstrijd die in het laatste weekend van mei wordt verreden.
BMW-teams & rijders 24H Nürburgring:
BMW Team Schnitzer
Marco Wittmann (GER)
Tom Blomqvist (GBR)
Martin Tomczyk (GER)
Augusto Farfus (BRA)
 
Augusto Farfus (BRA)
Alex Lynn (GBR)
António Félix da Costa (PRT)
Timo Scheider (GER)
 
ROWE Racing
Maxime Martin (BEL)
Philipp Eng (AUT)
Marc Basseng (GER)
Alexander Sims (GBR)
 
Alexander Sims (GBR)
Richard Westbrook (GBR)
Markus Palttala (FIN)
Nick Catsburg (NED)
 
Schubert Motorsport
John Edwards (USA)
Jens Klingmann (GER)
Tom Onslow-Cole (GBR)
Jörg Müller (GER)
 
Jörg Müller (GER)
Kuno Wittmer (CAN)
Bruno Spengler (CAN)
Jesse Krohn (FIN)

Foto's: Arne Simons

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op donderdag 16 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.

  • Powercars