van der Horst

24h Nürburgring: Komen de broers Vanthoor elkaar weer tegen?

Dries & Laurens Vanthoor
Dries & Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor werkt voor Porsche het IMSA WeatherTech SportsCar Championship af in de VS maar rijdt af en toe ook nog eens een wedstrijd op het oude continent. Zo staat hij dit weekend aan de start van de 24 uren van de Nürburgring met de 'Grello' Manthey Racing Porsche 911 GT3 R, terwijl broer Dries net zoals in de Blancpain GT Series een WRT Audi zal besturen. De broers komen elkaar dus opnieuw tegen nadat ze in Bathurst, tijdens de 12 Hours eerder dit jaar, al de degens kruisten.
  • Qvick Motors
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Tot nu toe ben ik Dries op de baan nog niet tegengekomen nee" aldus de oudste Vanthoor. "De kans is er wel en dat vind ik best grappig. Het went maar Bathurst was toch heel raar, het was in volle wedstrijd en ik wist niet goed wat te doen toen ik achter hem reed. Ik wou geen gek manoeuvre tussen de betonnen muren gaan doen, ik ben immers de oudste en dus de meest volwassene. Ik wist ook wat hij op dat moment dacht, ik wist dat hij nerveus ging worden en dat is ook normaal. Toen hij klein was heeft hij altijd naar mij opgekeken, thuis moest hij ook altijd horen van Laurens dit, Laurens dat. Ik had dus wel wat stress bij die inhaalactie maar ben ook voorzichtig geweest."

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
"Eerder dit jaar tijdens een VLN-manche zijn we mekaar ook al tegengekomen, maar dat was anders. We reden toevallig samen de box uit en het circuit op en we reden alsof we al in de wedstrijd zaten! We wilden natuurlijk van mekaar wegrijden en mekaar niets toegeven, hopelijk gaat het zo eens niet mis... Maar we komen goed overeen hoor, we zijn concurrenten, dat zeker, maar als broers en dus op een gezonde manier. Misschien dat we mekaar in Le Mans ook weer tegenkomen, ik zal er zeker bijzijn met Porsche maar aan het programma van Dries wordt nog gewerkt."

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 11 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons