van der Horst

24h Nürburgring: Mogelijk startverbod voor ex-winnaar Marc Duez

Marc Duez
Marc Duez
Viervoudig winnaar van de 24 Uren van de Nürburgring, Marc Duez, had het plan opgevat om dit jaar voor de laatste maal nog eens deel te nemen aan de legendarische etmaalrace in de Groene Hel. Daar lijkt de DMSB nu een stokje voor te gaan steken, onze landgenoot voldoet immers (nog) niet aan de toelatingsvoorwaarden. Die stellen dat je in de voorafgaande VLN-races (van het lopende seizoen) minstens achttien racerondes moet hebben afgewerkt op de Nordschleife.
Start 24h Nürburgring 2018
Start 24h Nürburgring 2018
Duez was vorig weekend wel ingeschreven op twee wagens maar de tweede VLN-wedstrijd van het seizoen werd al na één ronde geannuleerd door sneeuwval. Op 27 april krijgt Duez nog een kans om zijn minimum aantal rondes af te leggen, tijdens de derde race van het VLN-kampioenschap, ware het niet dat onze landgenoot die dag verhinderd is omdat terzelfdertijd de WTCR-wedstrijden in Hongarije worden afgewerkt. Als lid van de wedstrijdleiding zal hij daar hoogstwaarschijnlijk niet gemist kunnen worden. Duez zal dus moeten hopen op een gunstmaatregel van de DMSB om alsnog deel te nemen aan een wedstrijd die hij al vier keer op zijn naam schreef...

Foto's: Sandro Delaere & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op donderdag 18 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons