van der Horst

24H Nürburgring: Na 4H: Mercedes en Audi nemen het commando

Getspeed Performance - Mercedes-AMG GT3
Getspeed Performance - Mercedes-AMG GT3
Na vier uur wedstrijd zien we een driestrijd tussen twee Mercedessen en een Audi voor de leiding. De GetSpeed Mercedes #9, nu met Fabian Schiller achter het stuur, heeft nog steeds de leiding, een tiental seconden voor de achtervolgende HRT Mercedes #4 van Manuel Metzger. De Phoenix Audi #1 van Nico Müller rijdt in derde stelling rond, maar blijft stelselmatig inlopen op de leiders. Op dit moment is de regen gestopt en opteren al enkele wagens voor slicks.
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
Frédéric Vervisch kon tijdens de eerste stint in de Audi #1 acht ronden rijden in plaats van de gebruikelijke zeven, en zo zitten de regerende winnaars op een iets andere pitstopstrategie. De zo sterk gestartte Konrad Lamborghini #21 zagen we na tweeënhalf uur wedstrijd ineens stilvallen, de Italiaanse bolide liet een oliespoor van zo'n 9 kilometer achter op de piste.


Getspeed Performance - Mercedes-AMG GT3
Getspeed Performance - Mercedes-AMG GT3
Maxime Soulet heeft het stuur van de GetSpeed Mercedes #10 in handen en rijdt momenteel rond op de 23e plaats. Matthieu Jaminet ligt twaalfde in de Frikdelli Porsche #31 die hij deelt met Maxime Martin. Guido Dumarey van zijn kant houdt de Aston Martin Vantage GT4 van ProSport net in de top 50 algemeen en op een vierde plaats in SP10. De Toyota GT86 van AMC St-Vith ligt met een derde plaats op podiumkoers in SP3, momenteel is "Brody" goed voor de 80e plaats in het algemene klassement.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons