van der Horst

24H Nürburgring: Na 1H: Mercedes op kop - Sterke start van Vervisch

Start 24h Nürburgring 2020
Start 24h Nürburgring 2020
De 24 Uren van de Nürburgring ging om 15u30 van start onder een zwaarbewolkte hemel. In de eerste bocht moest Maro Engel (Haupt Mercedes #4) de leiding nog laten aan Jonathan Hirschi (Octane126 Ferrari #26) maar de Italiaanse bolide zakte vrij snel terug. Raffaele Marciello (GetSpeed Mercedes #9) heeft na één uur wedstrijd de leiding voor merkgenoot Engel. De beste start was echter voor Marco Mapelli in de Konrad Motorsport Lamborghini, die derde ligt.
  • Powercars
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
De Lamborghini was na de drie reguliere kwalificatiesessies nog de snelste wagen maar slaagde er niet in om door te stoten tot het beslissende gedeelte van Top Qualifying. Mapelli maakte dat echter meteen goed door in een uur van 23e op de grid naar de derde plaats te rijden. Nog een goede start kwam van Frédéric Vervisch, met zijn ervaring in de regen wist hij de Phoenix Audi #1 van de 13e stek op de grid naar de vierde plaats te rijden. Achter hem rijdt teamgenoot Frank Stippler in de tweede Phoenix Audi.

Prosport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Prosport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Nico Verdonck nam de start in de ProSport Aston Martin Vantage GT4 #71 die hij deelt met ondermeer Guido Dumarey. De Brusselaar rijdt na één uur wedstrijd op de 32e plaats algemeen en 2e in de SP10-klasse. Nog een landgenoot die meteen aan de slag moest is Kris Cools in de RPM Racing Porsche #63, hij is 42e algemeen en vijfde in SP7. Ook Maxime Martin nam eerder de start maar hij gaf nog voor het verstrijken van het eerste uur de Frikadelli Porsche #31 door aan Lance David Arnold.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons