van der Horst

24H Nürburgring: Q2 vroegtijdig gestopt na zware crash Buurman

Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
De tweede kwalificatie voor de 24 Uur van de Nürburgring werd vanavond om 20.30u op gang geschoten en was gepland om drie uur te duren. Zover kwam het echter niet, kort voor de klok van 23 uur zagen we immers een zware crash van Yelmer Buurman in Schwedenkreuz, een erg snel stuk in het eerste gedeelte van de Nordschleife. De sessie werd stilgelegd en de HTP Mercedes #2 kon vrij snel getakeld worden, wat doet vermoeden dat onze noorderbuur ok is.
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
De tweede kwalificatie zag geen wijzigingen aan de top van het klassement, waardoor de tijd van 8:11.428 van Franck Perera (Konrad Motorsport Lamborghini #21) van deze middag de referentie blijft. Halverwege de sessie begon het bovendien te regenen op sommige stukken van de baan waardoor tijdsverbeteringen erg moeilijk werden. Net op dat moment kwam ook Peter Dumbreck in de problemen, hij crashte in de Falken Motorsports Porsche #44. Aan Belgische zijde zagen we wel een tijdsverbetering voor de ProSport Aston Martin #71 van Nico Verdonck en Guido Dumarey, zij klommen op tot de 55ste plaats algemeen.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op donderdag 24 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons