van der Horst

24h Nürburgring: Zowel Vervisch als Vanthoor getroffen door pech

Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
In de vooravond van de 24 Uren van de Nürburgring verloren we twee Belgische zegekandidaten. De Falken Porsche van Laurens Vanthoor kreeg een tik mee van een achterblijver en er bleef voor Jörg Bergmeister niets anders te doen dan de wagen stil te zetten langs de baan. De ophanging was te zwaar beschadigd om nog door te rijden. Ook WRT, dat erg goed voor de dag kwam in de beginfase, bleef niet van pech gespaard.
  • Skylimit Events
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
De Audi met startnummer 10 kwam na een sterke dubbele stint van Frédéric Vervisch in de problemen. Ook zijn teamgenoot Nico Müller wou een achterblijver dubbelen, op de videobeelden is te zien dat die een opening laat om de snellere Audi door te laten, maar als de R8 al langszij is neemt de achterblijver alsnog de gewone racelijn. Müller kan dan geen kant meer op en wordt bij het manoeuvre hard geraakt, ook zijn wedstrijd eindigt daarmee in de vangrail.

Na een goeie 7 uur wedstrijd is het nog steeds de Land Motorsport Audi #29 die de leiding in handen heeft, WRT's enige overblijvende Audi staat momenteel tweede.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 27 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons