van der Horst

24H Spa: De VDS GT001-R komt dit jaar niet aan de start

VDS GT 001 R
VDS GT 001 R
De VDS GT001-R, de unieke Belgische sportwagen, die ingeschreven was voor de 24 uur van Spa komt uiteindelijk toch niet aan de start van de race. Eigenaar Raphaël van der Straten heeft naar eigen zeggen een intensief test en ontwikkelingsprogramma opgestart dat echter de wagen niet zal toelaten een voorbereidende race te betwisten, waardoor de homologatie voor de 24 uren niet in optimale omstandigheden kan gebeuren. De bedoeling is echter om volgend jaar terug te komen met een optimaal afgestelde wagen.
Eerder dit jaar reed de VDS GT001-R zijn eerste race ter gelegenheid van de 24 uren van Dubai. De pas opgebouwde wagen kende er heel wat technische problemen en vertoonde nog vele kinderziekten. Het team was er zich van bewust dat er nog heel wat ontwikkelingswerk moest verzet worden om de wagen betrouwbaar te maken. Daarom werd er een intensief ontwikkelingsprogramma opgesteld voor de VDS GT001-R waarbij de wagen tot slot 30 dagen in de windtunnel getest wordt. Deze testen zullen echter uitlopen tot 25 juni waardoor een deelname aan de BRCC race op 9 juni onmogelijk wordt en de wagen, voorzien van de nieuwste onderdelen, dus geen homologatierace voor de 24H of Spa kan afleggen.

Eerder dan met een wagen die niet op punt staat aan de start te verschijnen, verkoos Raphaël van der Straten dus om de deelname aan de 24 uren van de VDS GT001-R in te trekken. Daarmee komt er evenwel geen einde aan het raceprogramma van teambaas Raphaël van der Straten zelf, deze zal het BGDC kampioenschap verder afwerken op de gekende Honda Civic. Met diezelfde wagen komt hij eveneens aan de start van de 24H of Barcelona, terwijl een deelname aan de 24 uur van Zolder eveneens gepland is, alhoewel nog niet geweten is met welk type wagen. De VDS GT001-R zien wij in ieder geval volgend jaar terug aan de start te beginnen bij de 24H. of Dubai.

Foto: Niels Vaeck



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons