van der Horst

24H Spa: Race 1: Aston Martin pakt vierde zege op rij met dubbel

Brussels Racing - Aston Martin Vantage GT3
Brussels Racing - Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin Brussels heeft na de kwalificatie ook in de race de dubbel gerealiseerd; Michaël Schmetz, Pierre Grivegnée en Fred Bouvy wonnen voor Tim Verbergt, Damien Coens en Bert Redant. De Belgium Racing Porsche van Xavier Maassen, Kenneth Heyer en Dylan Derdaele, die in het begin van de race even op kop reed, moest zich tenslotte tevreden stellen met de derde plaats. De nieuwe PK Carsport Audi R8 LMS ultra van Bert Longin, Anthony Kumpen en Frank Belien kwam als vijfde over de streep en moest nog de winnaar in de GT Cup, de Ferrari van Fréderic Vervisch en Louis Soenen voor laten. De race, waar ook de deelnemers aan het Europese GT4 kampioenschap aan deelnamen, kende verscheidene incidenten en werd lange tijd geneutraliseerd met een safety car.
Start BRCC Race 1
Start BRCC Race 1
De pitstop strategie speelt altijd een belangrijke rol in de BRCC races, maar ditmaal zorgde een lange onderbreking achter de safety car dat een juiste planning van de stops een nog grotere rol speelde. In het begin van de race maakte Dylan Derdaele jacht op de Brussels Racing Aston Martins en rukte in slechts twee ronden op naar de koppositie.

De PK Carsport Audi en de Aston Martin #100 kwamen al na 20 minuten binnen voor een eerste pitstop toen
Thems Racing by Powercars Ferrari 458 Challenge
Thems Racing by Powercars Ferrari 458 Challenge
een aanrijding in La Source tussen de Thems Racing by Powercars Ferrari en een Ginetta GT4 voor een neutralisatie zorgde. Tot dan woedde er een hevige strijd voor de leiding in de GT Cup tussen de Ferrari van Thems Racing en het exemplaar van Soenen Racing, maar na de crash lag de weg naar de overwinning open voor Vervisch en Soenen, die bovendien mooi vierde algemeen eindigden.


Soenen Racing - Ferrari F458 Challenge
Soenen Racing - Ferrari F458 Challenge
Het was Brussels Racing dat het spel van de pitstops het beste beheerste en er in slaagde om beide wagens naar de eerste twee plaatsen te loodsen. De Belgium Racing Porsche #99 moest uiteinelijk 1:24.882 toegeven aan de winnende Aston Martin en pakte de laatste podiumplaats. Na de Soenen Ferrari en de PK Carsport Audi eindigde de Audi R8 LMS van de Zweedse gastrijder Jan Brunstedt op de zesde plaats. Belgium Racing pakte ook de tweede plaats in de GT Cup klasse met de Porsche van Van Haeren, Hoogaars en Hoevenaars die zevende algemeen eindigden net één plaats beter dan de MExT Racing Porsche van Koen en Kris Wauters die derde werden in de GT Cup.

Alexis van de Poele
Alexis van de Poele
De top tien werd volgemaakt door de Allure Team Porsche van Mondron/Piron/Caprasse en de exotische G&A Racing Mosler van Guino Kenis en Chris Mattheus. De zege bij de GT Lights was voor de Prime Racing Ginetta van Jean-Pierre Lequeux en Jean-Marc Ueberecken terwijl bij de Silhoettes de grootste beker naar de GC V6 Cup van Alexis van de Poele ging.

Foto's: Martijn Wouters, Arne Simons & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 25 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons