van der Horst

24H Spa: 58 wagens aan de start

Bentley Motorsport - Bentley Continental GT3
Bentley Motorsport - Bentley Continental GT3
Zoals verwacht vielen er in de voorbije weken nog enkele forfaits te noteren voor de Total 24 Hours of Spa, die door de organisatie eerder deze week werden bevestigd in een geactualiseerde deelnemerslijst. De kaap van de 60 wagens wordt inmiddels niet meer gerond, maar dat hoeft geen slechte zaak te zijn, denk maar aan de chaotische openingsfase vorig jaar. Van de 58 GT3’s die volgende week aan de start verschijnen, komen er 25 in actie in de Pro Cup, 22 in Pro-Am en tot slot de laatste 11 in de Am Cup.
  • Dreamdrive
Eerder werd reeds bericht over het forfait van de Australische Lago Racing Lamborghini, daarbij komen nu Am Cup Ferrari's van AF Corse (#49) en Glorax Racing, de Motion Performance Aston Martin en Car Collection Motorsport Mercedes (Pro Cup). Attempto Racing bevestigde in Moskou reeds dat het geen vertrouwen heeft in zijn McLarens voor een uithoudingsrace zoals de 24 Hours of Spa. Momenteel staat het team enkel met een Porsche 997 GT3-R ingeschreven in de Am Cup, al zou er mogelijk nog een tweede exemplaar aan de start kunnen verschijnen.

Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van Stef Vancampenhoudt op de groene Rinaldi Racing Ferrari die dit seizoen al voor enkele verrassingen wist te zorgen. De Belg vervoegt Marco Seefried, Norbert Siedler en Rinat Salikhov, waardoor de wagen van de Pro Cup naar de Pro-Am Cup verhuist. Louis Machiels, Max van Splunteren en Fabian Hamprecht werden inmiddels bevestigd op de tweede HTP Bentley (Pro-Am), het is uitkijken welke pro rijder dit trio zal vervoegen. Momenteel staan er 15 Belgen op de deelnemerslijst.

--- DEELNEMERSLIJST PRO CUP (pdf) ---
--- DEELNEMERSLIJST PRO-AM/AM CUP (pdf) ---

Foto: Vincent Wouters



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 16 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons